Pobierz przeglądowe badania wody
Pobierz wyniki badań wody z ZUW Zgorzelec ul. E. Orzeszkowej | |||
Ocena cząstkowa jakości wody pobranej z ZUW ul. Orzeszkowej | |||
Data badania 20 czerwca 2023 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | 0,40 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | 5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,9 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 467 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu (Twardość ogólna) | mg/l | 60-500 | 133,3 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | 43,3 |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 6,0 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 41,6 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stężenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | <30 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,50 | <0,037 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,50 | <0,020 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 9,8 |
Indekx Mn | mg/l | - | |
Siarczany | mg/l | 250 | 61 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | <0,030 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Liczba bakterii grupy Escherichia coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Pobierz wyniki badań wody z SUW ul. Henrykowska | |||
Ocena cząstkowa jakości wody pobranej z SUW ul. Henrykowska | |||
Data badania: 20 czerwca 2023 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | 0,13 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | 5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,3 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 500 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu | mg/l | 60-500 | 146,2 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | - |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 8,8 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 45 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stęzenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | <30 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,5 | - |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,5 | 0,02 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 9 |
Indeks Mn | mg/l | - | |
Siarczany | mg/l | 250 | 71 |
Utlenialnść z KMnO4 | mg/l | 5 | <0,7 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | 0,46 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Liczba bakterii grupy Escherichia coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Pobierz wyniki badań wody z SUW Jerzmanki | |||
Data badania 19 września 2022 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | 0,26 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | 5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,5 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 473 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu (Twardość ogólna) | mg/l | 60-500 | 107,4 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | - |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 9,8 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 9,73 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stężenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | <30 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,50 | <0,037 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,50 | 0,020 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | <0,50 |
Indekx Mn | mg/l | - | - |
Siarczany | mg/l | 250 | <10 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | 1,42 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Liczba bakterii grupy Escherichia coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Pobierz wyniki badań wody z SUW Żarska Wieś | |||
Ocena cząstkowa jakości wody pobranej w SUW Żarska Wieś z dnia 11.07.2022 r. | |||
Data badania 17 lipca 2023 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | 0,16 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | 5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,4 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 542 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu | mg/l | 60-500 | 142,2 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | - |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 10,2 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 32,2 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stęzenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | <30 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,5 | <0,037 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,5 | <0,020 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 37,5 |
Indeks Mn | mg/l | - | |
Siarczany | mg/l | 250 | 90 |
Utlenialność z KMnO4 | mg/l | 5 | <0,7 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | <0,30 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Ogólna liczba kolonii w agarze odżywczym w temperaturze 36°C w 1 ml wody | jtk*/ 1 ml | - | - |
Ogólna liczba kolonii w agarze odżywczym w temperaturze 22°C w 1 ml wody | jtk*/ 1 ml | 0 | - |
Obecność i liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Obecność i liczba Escherichia coli w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Obecność i liczba enterokoków kałowych w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Obecność i liczba Clostridium perfringens w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | - | - |