Pobierz przeglądowe badania wody
Pobierz wyniki badań wody z ZUW Zgorzelec ul. E. Orzeszkowej | |||
Ocena cząstkowa jakości wody pobranej z ZUW ul. Orzeszkowej | |||
Data badania 11 czerwca 2024 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | <0,13 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | <5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,2 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 494 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu (Twardość ogólna) | mg/l | 60-500 | 181,8 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | 56,1 |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 10,1 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 41,9 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stężenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | <30 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,50 | 0,091 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,50 | <0,020 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 6,2 |
Indekx Mn | mg/l | - | |
Siarczany | mg/l | 250 | 60 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | 0,390 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Liczba bakterii grupy Escherichia coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Pobierz wyniki badań wody z SUW ul. Henrykowska | |||
Ocena cząstkowa jakości wody pobranej z SUW ul. Henrykowska | |||
Data badania: 7 stycznia 2025 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | <0,28 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | <5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,9 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 485 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu | mg/l | 60-500 | 120 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | 33 |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 88 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 42 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | 6,5 |
Stęzenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | 0,79 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,5 | <0,13 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,5 | <0,066 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 7,5 |
Indeks Mn | mg/l | - | 0,85 |
Siarczany | mg/l | 250 | 77 |
Utlenialnść z KMnO4 | mg/l | 5 | 0,85 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | 0,23 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Liczba bakterii grupy Escherichia coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Pobierz wyniki badań wody z SUW Jerzmanki | |||
Data badania 11 czerwca 2024 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | <0,13 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | <5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 7,5 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 483 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu (Twardość ogólna) | mg/l | 60-500 | 103,3 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | 27,1 |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 8,6 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 10,3 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stężenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | <30 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,50 | 0,048 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,50 | <0,020 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 2,35 |
Indekx Mn | mg/l | - | - |
Siarczany | mg/l | 250 | 28 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | 1,200 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Liczba bakterii grupy Escherichia coli w 100 ml wody A | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Pobierz wyniki badań wody z SUW Żarska Wieś | |||
Ocena cząstkowa jakości wody pobranej w SUW Żarska Wieś z dnia 11.07.2022 r. | |||
Data badania 11 czerwca 2024 r. | |||
Kierunek badania | Jednostka | Norma | Wynik badania |
Mętność | NTU | 1 | <0,13 |
Barwa | mg/l Pt | Akceptowalna | <5 |
Zapach | - | Akceptowalny | z1R |
Odczyn pH (temp. 25o C) | - | 6,5-9,5 | 6,7 |
Przewodność właściwa (temp. 25o C) | μS/cm | 2500 | 442 |
Stężenie sumaryczne wapnia i magnezu | mg/l | 60-500 | 130,1 |
Stężenie wapnia | mg/l | - | 39,7 |
Stężenie magnezu | mg/l | 7-125 | 33 |
Stężenie chlorków | mg/l | 250 | 27 |
Stężenie żelaza ogólnego | μg/l | 200 | <30 |
Stęzenie manganu ogólnego | μg/l | 50 | 33 |
Stężenie jonu amonowego | mg/l | 0,5 | <0,037 |
Stężenie azotynów | mg/l | 0,5 | <0,020 |
Stężenie azotanów | mg/l | 50 | 27,9 |
Indeks Mn | mg/l | - | |
Siarczany | mg/l | 250 | 41 |
Utlenialność z KMnO4 | mg/l | 5 | 3,83 |
Fluorki | mg/l | 1,5 | <0,30 |
Analiza mikrobioligiczna | |||
Kierunek badania | Jednostka | Wynik badania | Niepewność |
Ogólna liczba kolonii w agarze odżywczym w temperaturze 36°C w 1 ml wody | jtk*/ 1 ml | - | - |
Ogólna liczba kolonii w agarze odżywczym w temperaturze 22°C w 1 ml wody | jtk*/ 1 ml | 0 | - |
Obecność i liczba bakterii grupy coli w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Obecność i liczba Escherichia coli w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Obecność i liczba enterokoków kałowych w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | 0 | - |
Obecność i liczba Clostridium perfringens w 100 ml wody | jtk*/ 100 ml | - | - |